Welkom bij Sjantietop

Nou daar zit ik dan, klaar om mijn allereerste blog te schrijven. Mijn gedachten gaan alle kanten op. Hoe pak ik dit aan? Dit is toch echt andere koek dan de kleine geschreven stukjes onder mijn foto’s op instagram. Het voelt toch een beetje meer naakt zeg maar.

Ok, daar ga ik. Ik begin maar bij het begin.

Een jaar of tien geleden, en zwanger van de oudste, was ik zo ziek dat ik alleen maar in bed kon liggen. Heel wat tijdschriften heb ik in die tijd verslonden. Eén specifieke foto uit zo’n blaadje is me altijd bij gebleven. Het was een plaatje van een mooie lichte kinderkamer met vintage details. Over de rand van het ledikantje hing een gehaakt dekentje. Ik kan het me nog zo voor de geest halen. Een simpel dekentje van effen blokken (granny’s zou ik later leren).

Dat dekentje bleef door mijn hoofd spoken. Dus mijn moeder en de buurvrouw hebben samen een soortgelijk dekentje voor me gehaakt. Maar wat had ik dat stiekem graag zelf gedaan. Helaas kón ik helemaal niet haken of breien. Ik ben ook nooit echt handig geweest dus na een redelijk gefrustreerde poging heb ik het daar maar snel bij gelaten.

Wel bleef ik altijd verlekkerd naar mooie gehaakte of gebreide spullen kijken. Dus jaren later heb ik opnieuw een poging gedaan om het te leren. En dit keer lukte het me, met behulp van een haakworkshop en filmpjes op youtube, wél! Er ging een (haak-)wereld voor me open. En ik bleek creatiever dan gedacht. Wat is er veel moois te maken op dit gebied. En haken is helemaal niet stoffig. Haken is hartstikke hip!

 

                                    

 

Inmiddels sleep ik mijn haakwerkjes overal mee naartoe. Zo kwam ik erachter dat er veel meer vrouwen zijn die eigenlijk wel wíllen maar niet kúnnen haken. Tijd voor een volgende stap…

Samen met mijn ouders, klussers pur sang, knapte en ruimde ik onlangs de kamer op die voortaan door zal gaan als workshopruimte. Het is een mooie kleurige ruimte geworden die hopelijk vaak gevuld zal zijn met lachende, gezellige, inspirerende vrouwen die iets moois komen maken. Ook wil ik de ruimte gaan gebruiken voor haakfeestjes, insta-meetings, craftdates…

Om erin te komen start ik met een aantal haakworkshops voor beginners om snel daarna ook verder te gaan met workshops voor gevorderden met bestaande en nieuwe patronen. Daarnaast komen er ook workshops servies stippen en andere creatieve workshops. Hierover later meer. Ook zijn er workshops op aanvraag mogelijk, vraag er gerust naar!

Eens per maand (of vaker als er animo voor is) organiseer ik een ‘haakcafé’. Heb je een project waar je niet uit komt, heb je inspiratie nodig (er liggen stapels boeken en tijdschriften) of heb je gewoon zin in een avondje weg om lekker te kletsen en creatief bezig te zijn met gelijkgestemden? Dan is het haakcafé helemaal iets voor jou. Zeker weten dat je na zo’n avondje vol energie en inspiratie naar huis gaat!

Neem voor alle informatie een kijkje op mijn website www.sjantietop.nl. Daar kun je je ook inschrijven voor de nieuwsbrief zodat je van alle ontwikkelingen op de hoogte blijft.

Ik vind het super dat je de moeite genomen hebt om mijn allereerste blog te lezen. Heel graag zie ik je terug bij mijn volgende blog, op de website of beter nog, in mijn workshopruimte!

Liefs, Chantal – Sjantietop –


klik hier om terug te gaan naar het overzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 reacties op "Welkom bij Sjantietop"

 1. webber schreef:

  Super geschreven !

 2. Verie schreef:

  Wat leuk! Ik ga je volgen, dol op blogs!

  Lieve-groetjes,
  Verie

 3. Thea schreef:

  Wat leuk zeg, net begonnen met je blog!

  Heel veel blogplezier gewenst!

  Groetjes Thea

  Crea by Thea

  • Chantal schreef:

   Dankjewel Thea! In het nieuwe jaar zal ik hier regelmatig een nieuwe blog plaatsen. Hopelijk zie ik je dan terug ;-).

   Lieve groetjes, Chantal

 4. patricia schreef:

  Hey Sjantietop

  Heel veel s6 met bloggen en maak er wat moois van. Ik lees ook net dat we allebei de 12 de een blog zijn begonnen. leuk! Ik ga je volgen 😉

  liefs Patricia

  • Sjantietop schreef:

   Wat leuk Patricia,

   Bedankt voor je lieve reactie. Ik ga ook ff bij jouw blog kijken natuurlijk!

   Hele fijne dagen!

   Liefs, Chantal

 5. yvonne schreef:

  nou inmiddels ook verslaafd aan het haken door jou!
  Leuke Blog! en natuurlijk kom ik graag een keer naar je haakcafe, of gezellig een workshop volgen! je ideeen zijn geweldig!!

  lieve groetjes Yvonne

 6. Laura schreef:

  Ge-wel-dig Chantal!
  Dat gaat vast een gezellige en drukke boel worden in die prachtige ruimte.

 7. Irma van Veldhoven schreef:

  super!!! in het najaar zit ik zeker bij een workshop bij jou! tot snel!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

en ontvang 1 á 2 keer per maand het laatste nieuws over Sjantietop